حضور در اولین جشنواره ملی ارتقای کیفیت آثار،محصولات و فعالیتهای فرهنگی 1392/4/11



حضور در اولین جشنواره ملی ارتقای کیفیت آثار،محصولات و فعالیتهای فرهنگی
دومین همایش و اولین جشنواره ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات وفعالیتهای فرهنگی در 11 تیرماه 92 با حضورحجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش اموزان برگزار شد.

 به گزارش افق ها به نقل از روابط عمومی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، دومین همایش و اولین جشنواره ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات وفعالیتهای فرهنگی در 11 تیرماه 92با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش اموزان برگزار شد. در ابتدای همایش امیر خوراکیان ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی به اهداف این همایش اشاره کرده و افزودند همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت های فرهنگی به دنبال بررسی اثر بخشی و تاثیر‌گذاری فعالیت ها و آثار تولید شده در این زمینه است. ممکن است برخی فعالیت ها از نظر شکل و قالب کیفیت خوبی داشته باشند اما با توجه به شرایط و مخاطبان هدف اثربخش نباشند.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری خاطرنشان کردند: این همایش در شرایط بسیار خوبی در حال برگزاری است و بیش از ۱۴۵ مقاله به دبیرخانه آن ارائه شده است که هر یک دارای دستاورد ارزشمند برای کسانی است که دغدغه ارتقای فرهنگی را دنبال می‌کنند. بحث آثار و محصولات فرهنگی که در قالب همایش و نمایشگاه در این همایش توجه قرار گرفته به جریان‌سازی این اقدام کمک می کند و گامی در راستای اثربخش کردن عزمی است که در جهت نیل به منویات مقام معظم رهبری برای فعالیت‌های کیفی‌تر در حوزه فرهنگ صورت گرفته است. 

وی به مشارکت برخی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی در برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت : دبیرخانه این همایش پس از برگزاری نیز فعال است و آماده دریافت نظرات و پیشنهادات در حوزه ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی و همایش است.

در ادامه همایش بخشی از مقالات برگزیده از سوی صاحبان مقالات ارائه شد. همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاهی از آثار و محصولات فرهنگی سازمان ها و نهادهایی چون اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، آستان قدس رضوی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مرکز رسیدگی به امور مساجد، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نهاد نمایندگی ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی برپا شد

در ادامه همایش عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما به ایراد بیانات خود پرداختند. وی درباره موضوع برگزاری همایش عنوان داشت: ارتقاء کیفی محصولات فرهنگی حلقه مفقوده‌ای بود که یا اصلا به آن توجه نشد و یا به صورت پراکنده بین افراد و مدیران فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است. قاعدتا تولید فرهنگی در همه ابعاد نیازمند ارتقای کیفی است و ما نباید به تولیدات سطحی بسنده کنیم. برگزاری این همایش موجب می‌شود تا به صورت علمی به موضوع ارتقاء فرهنگی بیندیشیم و آثار ماندگاری در این زمینه تولید کنیم که می‌تواند تجربه‌ای برای اقدامات و تولیدات فرهنگی در آینده باشد.

رئیس رسانه ملی با بیان این که ابتدا باید به مدیران فرهنگی تفهیم کنیم که منظور از کیفیت چیست؟ تصریح کرد: امروز هماهنگ کردن همه دست‌اندرکاران و مدیرانی که امر تولید را هدایت می‌کنند و نظارت و قضاوت بر تولید فرهنگی را برعهده دارند یک ضرورت مهم است و ایجاد این هارمونی و یکنواختی و فهم مشترک بین همه مدیران موضوعی است که امروز جای آن خالی است.ضمن اینکه تولید محصولات فرهنگی امروز یک تفاوت اساسی با گذشته دارد. در گذشته محصولات فرهنگی به صورت مجزا قابل بررسی و ارزش‌گذاری بود ولی امروز با پدیده‌ای به نام رسانه روبرو هستیم که تمامی معادلات فرهنگی را تحت تاثیر خود درآورده است.

ضرغامی افزود: امروز دیپلماسی عمومی جزء دیپلماسی رسانه‌ای نیست. تحولاتی که در منطقه رخ داد نیز نشان دهنده نقش سرنوشت‌ساز چند رسانه بود. بنابراین باید گفت امروز تولید فرهنگی در درون رسانه شکل گرفته و هویت می‌یابد. کسانی که بر امور فرهنگی مدیریت می‌کنند اگر این معنا را فهم نکنند و به عنوان یک الفبا در تولیدات فرهنگی مد نظر قرار ندهند راه را به خطا خواهند رفت. مثلا در جریان نمایش فیلم سینمایی بانوی من با آقای حدادعادل اختلاف نظرهایی داشتیم. این فیلم در دولت آقای خاتمی نیز ممنوع شده بود اما من با اصرار آقای مهرجویی فیلم را دیدم و تشخیص دادم که این فیلم در مقابل انقلاب نکاتی را مطرح کرده که با چارچوب‌های نظارتی جمهوری اسلامی قابل پخش نبود. اما به نظر آقای حداد این فیلم، فیلم ارزنده‌ای بود. همین جریان برای فیلم کتاب قانون آقای مازیار میری هم رخ داد با این تفاوت که من موافق این فیلم بودم و آقای حداد مخالف و درباره آن در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث کردیم. اینها را گفتم تا نشان دهم که دیدگاه‌ها و قضاوت‌های مدیران فرهنگی ممکن است متفاوت باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره افزایش ارتقای کیفی تولیدات فرهنگی، باید در فهم این سخن مقام معظم رهبری دقت کرد. این که می‌فرمایند تولید یک اثر خوب و اثرگذار از تولید چند اثر سطحی و بی‌مایه بهتر است یک تبصره نیز دارد. تبصره‌اش این است که ما نباید به سمتی رویم که از حجم تولیدات فرهنگی کاسته و تنها چند اثر فرهنگی سبک بالا تولید کنیم. 

در ﺑﺨﺶ دﯾﮕﺮی از ﻣﺮاﺳﻢ دوﻣﯿﻦ ھﻤﺎﯾﺶ ﻣﻠﯽ ارﺗﻘﺎء ﮐﯿﻔﯿﺖ آﺛﺎر، ﻣﺤﺼﻮﻻت و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖھﺎی ﺟﻮاﯾﺰی ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﺮﮔﺰﯾﺪه ﺗﻮﺳﻂ آقایان ﺿﺮﻏﺎﻣﯽ، ﻏﻼﻣﯽ، ﺣﺎج ﻋﻠﯽ اﮐﺒﺮی، اﻣﯿﺮ ﺧﻮراﮐﯿﺎن، ﻣﺨﺘﺎری دﺑﯿﺮ ھﻤﺎﯾﺶ، دﮐﺘﺮ ﺳﻠﻄﺎﻧﯽ و دﮐﺘﺮ ﻧﺎظﻤﯽ اردﮐﺎﻧﯽ جوایزی اهدا شد که عبارتند از:

ﺣﺴﻦﭘﻮر از دﻓﺘﺮ ﻗﻢ

ﻋﺒﺪاﻟﮫﯽ از ﺳﺘﺎد اﻗﺎﻣﻪی ﻧﻤﺎز

ﺧﻮاﻧﺴﺎری از ﻣﺮﮐﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﻋﻠﻮﻣﯽ و ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮی

ﻣﺸﮫﺪی آﻗﺎﯾﯽ رﺳﯿﺪﮔﯽ ﺑﻪ اﻣﻮر ﻣﺴﺎﺟﺪ

ﻧﮫﺎد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رھﺒﺮی در داﻧﺸﮕﺎهھﺎ

ﻋﻠﯽ ﮐﺎﺷﻔﯽ ﻣﺪﯾﺮ طﺮح و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﯾﺰ ﺣﻮزهی ھﻨﺮی ﺑﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪی ﺷﮑﺮﺳﺘﺎن

دﮐﺘﺮ ﻋﺒﺎسزاده از ﭘﮋوھﺸﮕﺎه ﻓﺮھﻨﮓ و اﻧﺪﯾﺸﻪ

ﺷﮑﻮری از ﺷﻮرای ﺳﯿﺎﺳﺖﮔﺬاری ﻧﻤﺎز ﺟﻤﻌﻪ

دﮐﺘﺮ ﻣﺠﯿﺪ ﻣﻠﮑﯽ ﺗﺒﺎر از ﻣﺮﮐﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺻﺪاوﺳﯿﻤﺎ

دﮐﺘﺮ ﻋﺒﺪﷲ اﺷﺮﻓﯽ از ﻣﺮﮐﺰ اﺳﻨﺎد اﻧﻘﻼب اﺳﻼﻣﯽ

ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﺗﺒﻠﯿﻎ و آﻣﻮزشھﺎی ﮐﺎرﺑﺮدی ﺣﻮزهی ﻋﻠﻤﯿﻪ

ﻣﻮﺳﻮی ھﻮاﯾﯽ از ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت اﺳﻼﻣﯽ

ﺣﺎﻣﺪ ﻋﻼﻣﺘﯽ از ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رھﺒﺮی در اﺗﺤﺎدﯾﻪ اﻧﺠﻤﻦ داﻧﺶآﻣﻮزان

ﻧﻤﺎﯾﻨﺪهی اﻗﻼم و ﺷﮫﺪای داﻧﺸﺠﻮ

دﮐﺘﺮ ﺣﺴﯿﻨﯽ از ﺷﻮرای ﻋﺎﻟﯽ ﻓﺮھﻨﮕﯽ آﺳﺘﺎن ﻗﺪس رﺿﻮی

ﻧﻤﺎﯾﻨﺪهی ﻣﺠﻤﻊ ﻧﺎﺷﺮان (ﻣﺤﺼﻮل ﺗﺮﻧﺞ).



لطفاً نظر خود را درباره این مطلب بنویسید:
نام :


پست الکترونیکی :

کد تصویر:

نظر شما : *